MAZDA

To je moj avto – Mazda MX-3 V6. Sem 32 letni strojni inženir. Delam v Slovenski vojski, kot letalski inženir. Na tej strani bom predstavil predelavo 20let starega športnega avta na električni pogon. S tem upam, da bom vdahnil novo življenje v to čudovito oblikovano vozilo.

Zadnjih pol leta sem sledil različnim blogom in spletnim stranem, ki ravno tako obravnavajo predelavo na elektro. Pri zbiranju podatkov sem ugotovil, da je večina predelav – še posebno iz ZDA obravnavanih z levo roko. Oziroma ljudje vgradijo poceni motor iz viličarja, kup težkih svinčenih baterij, potem pa vozijo na relaciji 20 – 40Km. Več takšne predelave ne zmorejo. Tako je tudi življenjska doba takih predelav kratka. Hkrati pa delajo električnim vozilom medvedjo uslugo, saj jih s tem ostalim predstavljajo kot nedorasle bencinskim vozilom.

Moj namen je predelava s stilom. Ko uporabiš novo tehnologijo, se potrudiš, da jo prikažeš v dobri luči in skriješ pomanjkljivosti. Nameravam nadgraditi kupejsko opaznost mazde z novo tehnologijo in uporabnostjo. To pomeni, da mora biti avto sposoben peljati s prometom (do 140Km/h) in peljati 4 osebe. Moja filozofija je, da uporabnik električnega avta ni v ničemer prikrajšan.

Morda ob branju teh povzetkov ugotovite, da se strinjate z menoj. V vsakem primeru vam želim prijetno branje…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s